Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinner på isbana för första gången?

Foto: OLA WESTERBERG/ALN
Får Roger Nilsson jubla efter en ny seger för Raz Mackenzie? Foto: OLA WESTERBERG/ALN

Hemmatränaren Roger Nilsson har tre egna hästar med inom V64-ramen i Boden och kör dessutom ytterligare två. Han tror mest på Raz Mackenzie (V64-6).

Publicerad:

Roger inleder bakom Madelene Wikstens Landers Enjoy W.F. (V64-3). Han vann med hästen näst senast.
– Jag var sedan med i samma lopp som honom senast och då valde Janne Norberg att sitta kvar i andraspår när attackerna kom bakifrån. Det blev sedan en hel del sparat i mål. Han är lite seg av sig, men klarar att gå 800-900 kvar bara vi får lite ryggar. Med rätt resa ska han kunna duga rätt långt och det är nog en fördel med isbana, då det då går lite långsammare.

I V64-4 kör Roger Tommasi åt Gunnel Fredriksson.
– Jag tycker att hästen varit lite blek på sistone och därför siktar jag i första hand på en matlapp.

I V64-5 har Bodentränaren två egentränade hästar med och han kör själv Mellby Dealer. Den sistnämnde har inte vunnit på ett tag och har spåret längst ut bakom bilen. Det har dock blivit en strykning invändigt.
– Han kan öppna ganska snabbt och jag måste prova en bit, även om det kan bli svårt att ta sig förbi ett par av de invändiga hästarna. Jag har inte varit helt nöjd med Mellby Dealer i de två senaste starterna, men tror att det hela berott på för dåligt fäste.

Hur trivs han på isbana?
– Det blir första gången i tävlingssammanhang, men vi har tränat två månader på det underlaget hemma. Form och distans är bra, men det känns ändå lite osäkert hur han kommer att klara isbanan.

Desuper Filius i samma lopp?
– Jag var supernöjd senast och den här hästen vinner nog lopp när som helst. Han tränar fortsatt fint och går ner lite i klass. Min känsla är också att han ska passa bra på isunderlaget. Chanserna för mina två hästar i loppet är ganska likvärdiga, men det kanske är lite fördel Desuper Filius med tanke på lägen och form.

Stallets största stjärna kommer ut i V64-avslutningen. Vi pratar förstås om Raz Mackenzie, som får börja från 40 meters tillägg över medeldistans.
– Det kan förstås bli struligt, men jag tror att formen ska vara riktigt bra. Senast klarade han inte övernattningen och den långa väntan på loppet i Gävle, utan blev tidigt muskeltrött. Raz Mackenzie har bara startat en gång tidigare på isbana och det var i comebacken i januari, då han galopperade som tvåa till slut. Men det var inte isbanans fel, utan mer för att han var trött och jag påminde honom en gång extra.

Segerchans?
– Jo, han är min bästa segerchans, men det får som sagt inte strula för mycket.

FAKTA

Bodentravet

Bodentravet
Norrbottens Travsällskap
Travbanan
961 74 Boden
Tel: 0921-530 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.