Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vinner Sören en av två?

Foto: HANOLD/ALN
Sören Eriksson har två intressanta V64-uppsittningar. Foto: HANOLD/ALN

Sören Eriksson kör två hästar inom V64-spelet åt duktiga Bollnäsamatören Magnus Träff och tror mest på Twinkle Kronos (V64-6).

Publicerad:

Sören ligger lite lågt angående Soprano (V64-3), även om hästen ser ut att bli rätt hårt betrodd.
– Det är alltid svårt från spår åtta bakom bilen över kort distans. Dessutom har hästen varit en stor besvikelse hittills, då vi hade stora förväntningar på honom. Han har hängt töm på sistone, även senast vid segern i ett comebacklopp. Nu blir det lite utrustningsändringar, bland annat sätter vi på en murphybländare. Men jag vill se att hästen fungerar först innan det går att ha några större segerplaner, säger Sören.

Gävlekusken låter mera uppåt angående Twinkle Kronos (V64-6).
– Twinkle Kronos kändes jättefin i kvalet, men stannade på några steg i senaste loppet. Han blödde näsblod efteråt och hade dragit på sig en halsinfektion. Nu har Magnus kört ett banjobb efter 1.20/2.140 meter med honom med en snabb avslutning och var nöjd.

Hur går det från innerspåret bakom bilen?
– Hästen känns snabb, så jag kommer att prova en bit i början. Om det löser sig finns fart för att räcka långt och man ska inte glömma bort honom.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.