Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vrålfin i träningen"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Morten Waage och Bart M.M. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Två raka galopper. Ikväll testar Morten Waage lite nytt på Bart M.M. för att han ska trava felfritt.

Publicerad:

V75-vinnaren Bart M.M. dyker upp i V64-5 ikväll, men hans fina startrad har svärtats ner av två raka galoppmisslyckanden. 
– Näst senast var han inte helt fräsch och senast var han alldeles för pigg. Jag är dock inte orolig för han känns verkligen vrålfin i träningen och att han felade senast berodde troligtvis bara på att han är på väg uppåt, säger Morten Waage. 
Som ändå planerar lite ändringar i huvudlaget. 
– Jag har testat helstängt huvudlag på rakbanan hemma och när det passerat en häst bakifrån har han knappt reagerat. Fast det är träning och vi vet inte med säkerhet att det fungerar förrän vi testat i tävling. Jag kommer att sätta på det helstängda i värmningen sedan får vi se om vi fortsätter med det i själva loppet, säger han. 
Felfri har hästen kapacitet som räcker och blir över i klassen. 
– Det stämmer, men bakspår och 1.640 meter är jag mest rädd för. Ikväll är det dock inte så viktigt att han vinner utan att han sköter sig, säger Morten Waage.

FAKTA

Sundbyholm

Sundbyholms Travbana
635 08 Eskilstuna
Tel: 016-42 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,6 m
Upploppets längd: 182 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.