Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Westholm firar med seger?

Foto: Matilda Öhrman
Jörgen Westholm avbryter gärna Midsommarfirandet med en seger i Rättvik. Foto: Matilda Öhrman

Jörgen Westholm firar Midsommar hos svärfar Hans R Strömberg i Rättvik och har inget emot att sätta dit en vinnare inom GSV75. Bland annat har han ett intressant nyförvärv till start.

Publicerad:

Jörgen inleder Rättviks GSV75-omgång med Amalia Kash (GSV75-1) från ett besvärligt sjundespår bakom bilen.
– Amalia Kash fick en tuff resa senast, men nu blir det ett mer defensivt upplägg. Om banan är fin planerar vi att testa henne barfota runt om för första gången, däremot byter vi till vanlig vagn den här gången. Ja tycker att hon duger i de flesta sällskap, men härifrån behövs förstås en del tur.

Bula Bula Am (GSV75-2) gör första starten i Jörgens regi och har tidigare visat prov på bra styrka. Så den dryga distansen borde knappast vålla några problem. Däremot har hon inte startat sedan slutet av december.
– Hon har varit hos oss ett tag och jag gillar henne skarpt. Det är svårt att sia om hur bra hästen kan prestera direkt, men jag ser det i alla fall som en intressant start. Vi värmer henne barfota fram och hästen ska även gå i jänkarvagn, berättar Jörgen.

Liam Dana (GSV75-5) vann näst senast på Romme, men hade ingen tur senast.
– Nej, hon fastnade då med krafter kvar. Nu har vi fått ett dåligt utgångsläge, men om det stämmer efter vägen tycker jag ändå att han är streckvärd. Det blir inga ändringar.

Jörgen har även med duon Flash Hammering och Sete i det stentuffa Breeders Crown-loppet (GSV75-6).
– Flash Hammering var jättefin senast och har fått ett perfekt läge. Det blir dock skor nu och vanlig vagn, så jag är väldigt nöjd om hästen dyker upp bland de tre främsta.

Sete?
– Han tappade mellan 700 och 400 kvar senast i tufft sällskap, men kom sedan tillbaka på godkänt sätt. Hästen behöver få mera tempo i kroppen och får jaga pengar den här gången.

Jörgen har även med Guli Rubin i fjärde loppet.
– Han har varit ifrån lite men känns fin i träningen. Med rätt resa hoppas jag att vi kan dyka upp i platsstriden.

FAKTA

Rättvik

DalaTravet Rättvik
Box 153
795 22 Rättvik
0248-130 25
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,0 m
Bredd 1640: 20,0 m
Upploppets längd: 187 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.