Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Witasp har taktiken klar

Foto: ALN
Leif Witasp är förhoppningsfull inför kvällen med Stein Daylight i V64-4. Foto: ALN

I sin senaste start gick det inte att känna igen Stein Daylight. Det fanns förklaringar och till kvällens V64-omgång i Gävle hoppas Leif Witasp på betydligt bättre prestation.

Publicerad:

Det var just i Gävle som Stein Daylight startade för en knapp månad sedan. Då stannade hästen helt i sista sväng från andra ytter.
– Då var han dålig. Jag vet inte om han fått i sig något, för han var väldigt dålig i magen redan efter tävlingarna och dygnet efter. Han fick ta det lugnt några dagar och har sedan tränat på. Jag körde intervaller med honom igår, då kändes han bra och jag är också nyfiken på var han står formmässigt, säger Leif Witasp.

Ikväll vankas springspår över lång distans i V64-4 för Stein Daylight.
– Jag kör till det som går från början och hoppas att vi når till ledningen. Dit vill jag, för jag vet att Stein Daylight står emot väldigt bra då. Distansen har han heller inga problem med. Nej, det ser jäkligt intressant ut.

Utanför V64-spelet startar Rättviktränaren tvååriga Mayflower Laday i det inledande loppet, som gör tävlingsdebut.
– Det är en gedigen travare. Hon kan vara lite stänkrädd, det är väl det enda. Jag tror hon kan någon tiondel under 1.18 så får vi se hur långt det räcker, hälsar Leif Witasp.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.