Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Witasp till 2.000

Foto: KANAL 75
Foto: KANAL 75

Leif Witasp har varit aktiv som tränare i 37 år. Under torsdagen tog han sin 2.000:e tränarseger, en bedrift dalmasen är stolt över.
– Det är en jäkla fin merit att ha tränat fram vinnarna i 2.000 lopp, säger Witasp.

Publicerad:

Leif Witasp tog sin första seger 1980, samma år som han startade proffsstall på Rättviktravet, en bana han än i dag är tränare på. 1.000:e segern togs tillsammans med Nicki Princess, 1998, på "grannbanan" Rommetravet. En framgångsrik karriär har han haft, Leif Witasp. 24 championtitlar, där de flesta är tagna på hemmabanan. Många hästar går att nämna bland de 2.000 vinnarna han har haft, men framför allt ett par har varit av extra vikt.
– Bäst av alla är Market Leader, som bland annat vann Europaderbyt. Snabbast av alla hästar jag kört är Turbo Sund. Annars finns det en rad andra hästar jag gärna framhåller... Carl Otto, Perfect Sund, Pink Lady, Rubin Ribb och Nilema Lindy, säger Witasp.
2.000:e segern kom däremot med Simb Ransom, i ett montélopp med Viktoria Strand Jörgensen i sadeln.
– Tiden har gått fort och det mesta har varit fantastiskt roligt. Man har varit på trav mest var och varannan dag. Travtränaryrket bjuder på mycket varierade sysslor, säger 66-årige Leif Witasp i ett pressmeddelande efter bedriften.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.