Sveriges ledande travtidning
ANNONS

10 miljoner på söndagar

Foto: Maria Holmén/TR Bild
ATG:s verkställande direktör Hasse Skarplöth hoppas kunna lyfta V64-söndagarna med en ”garantivinst” på tio miljoner kronor för den som blir ensam med sex rätt. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Från den 7 februari, med start på Mantorps V64-tävlingar, presenterar ATG en garanti om tio miljoner kronor till en ensam vinnare.

Publicerad:

– Vi har haft ett problem på söndagarna. Söndagarna är en stor speldag, men vi har inte en marknadsandel vi kan vara nöjda med, säger Hasse Skarplöth, vd på ATG.

Det ska han råda bot på genom att garantera en ensam vinnare på söndagar på V64-spelet tio miljoner kronor. I söndags på Färjestad, när det var jackpot uppgick V64-omsättningen till 9,4 miljoner kronor och med jackpotpengarna uppgick sexrättspotten till 4,6 miljoner kronor. En normal söndag, utan jackpot, då omsättningen är sju-åtta miljoner kronor uppgår sexrättspotten till cirka två miljoner kronor.

Samtidigt blir det direktsändning av tävlingarna i TV12 mellan 16.00-18.00.

– Det här innebär också att vi senarelägger tävlingsdagen, men endast med 20 minuter, fyller Johan Lindberg, generalsekreterare på ST i.

Garantin med tio miljoner kronor till en ensam vinnare ska finnas under det första halvåret från startdatumet 7 februari.

I år har det inträffat två gånger att det blivit en rad med sex rätt på V64-spelet på söndagar.

Den första var på Jägersro Galopp den 9 augusti då omsätningen var 2,9 miljoner kronor och utdelningen på sex rätt blev 835.000 kronor. Den söndagen hade alltså ATG fått skjuta till nästan 9,2 miljoner kronor för att täcka garantin!

Den andra gången var på Åby 22 november. Då var det en jackpotomgpång med 9,4 miljoner kronor i V64-omsättning och utdelningen på sex rätt uppgick till 4,6 miljoner kronor. Den dagen hade ATG alltså behövt täcka garantin med 5,4 miljoner kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.