Sveriges ledande travtidning
ANNONS

100 segrar - och rekord i dag?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75
Ulf Eriksson nådde 100 segrar i går och kan i dag slå nytt personligt rekord. Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL 75

Efter gårdagens dubbelseger på hemmabanan Bollnäs har Ulf Eriksson för andra gången i karriären nått upp i 100 kusksegrar.

Publicerad:

Det var Björlifant och Carja som såg till att Ulf nådde fram till 100.
– Det är faktiskt andra gången det händer. När jag var tränare på Bergsåker 2004 blev det precis 100 årssegrar. Då höll jag på att resa runt på mycket småbanor, men nu känns det som att jag kör fler stora lopp. I pengar är det nog det dubbla nu mot för tolv år sedan, kommenterar Ulf.

Den sistnämnde suckar över de väderförhållanden som råder för tillfället, men försöker hitta nya mål för motivationens skull.
– Jag borde ju ha en rimlig chans att slå rekordet på 100 segrar. Dessutom är jag nu med i striden om en plats i V75-Mästaren. Där har jag bara varit med en gång tidigare och nu ska jag göra vad jag kan för att lyckas igen. Bland annat blir det ingen semester under december, utan den får vänta till efter nyår.

Så sent som i lördags vann Ulf med Racer Rose inom V75 på Bergsåker, vilket gör att han är uppe på sju V75-vinster hittills under 2016. Det innebär en delad elfteplats så här långt.

Frågan är om det kan bli några fler ”vanliga” vinster i dag när han kör både på Solvalla (V65) i eftermiddag och Romme (V64) under kvällen?
Hornbäckens Linus (lopp 4) har jag kört tidigare och det är en fin häst. Jag tror att han är gynnad av den korta distansen, men jag vet inte hur han klarar banunderlaget. Det känns ändå lite intressant.

Romme?
Björs Frej (lopp 4) ser ut att möta överkomligt motstånd. Han ska ha god segerchans. Jag kör bland annat också Ryan Kronos (lopp 7) och Limoncelli (lopp 8) åt Peter G Norman, men distansen är nog ett litet minus för den sistnämnde. Ryan gör första starten efter en Frankrike-sejour och känns svårbedömd.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.