Sveriges ledande travtidning
ANNONS

16 kvarstår i Prix de France

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

På söndag körs Prix de France över 2.100 meter på Vincennes. Måndagens anmälningslista rymmer 16 hästar, däribland samtliga prisplacerade i Prix d'Amérique.

Publicerad:

Jean-Michel Bazire avsåg först att låta Looking Superb stå över Prix de France, men har nu ändrat sig, skriver Paris-Turf. Den norske hästen gör därmed stallkamraterna Belina Josselyn och Davidson du Pont sällskap i söndagens stora slag.

"Startar om han är bra i jobbet"

Readly Express var inte med i fjolårets upplaga, men är nu aktuell för start. Timo Nurmos berättar för Kanal 75 att måndagens träningspass får avgöra saken.
– Om han är bra i jobbet nu så startar vi i Prix de France, säger Nurmos till Kanal 75.

På måndagen kvarstod alltså 16 hästar i Prix de France. Förutom ovan nämnda kvartett är också Bold Eagle och Uza Josselyn anmälda. Så även Lionel och Propulsion, men ingen av dem kommer till start.

Redén: Ingen start för Propulsion

Lionel vilar på ägaren Göran Antonsens gård medan Propulsion tränas hos Daniel Redén i väntan på bättre underlag i Sverige.
– Vi vintertränar nu så chansen är 0,000000 procent att Propulsion startar i Prix de France. Det är viktigt att få fram att det är just sex decimaler, skämtar Daniel Redén och fortsätter:
– Vi kör på nu och ser fram emot varmare tider och fina banor här hemma i Sverige. Hästarna har startat på nu och vi tar en liten paus från tävlandet så hästarna får upp lite glädje.

Startlistan till Prix de France blir definitiv på torsdagen.

FAKTA

Anmälda till Prix de France

Hard Times – Ola Åsebö
Vainqueur R.P. – Jean Luc Bigeon
Looking Superb – Jean-Michel Bazire
Dreammoko – Richard Westerink
Dijon – Romain Derieux
Davidson du Pont – Jean-Michel Bazire
Briac Darc – Thierry Duvaldestin
Uza Josselyn – René Aebischer
Valko Jenilat – Sébastien Guarato
Traders – Philippe Allaire
Lionel – Daniel Redén
Billie de Montfort – Sébastien Guarato
Readly Express – Timo Nurmos
Belina Josselyn – Jean-Michel Bazire
Propulsion – Daniel Redén
Bold Eagle – Sébastien Guarato

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.