Sveriges ledande travtidning
ANNONS

1609-hästarna lämnar Nordström

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Per Nordström med en av Trav 1609:s hästar, Darling Hornline. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Det har varit många och långa turer kring Trav 1609 AB och Per Nordström. Nu står det klart att tre av stallets bästa hästar lämnar Jägersrotränaren.

Publicerad:

Travronden har flera gånger tidigare skrivit om turerna kring Trav 1609 AB och Per Nordström. Nu kommer Aftonbladet Trav 365 med uppgifter om att tre av stallets hästar lämnar Jägersrotränarens gård och detta ska ha bekräftats av bolagets VD Jerry Bengtsson.
– Det stämmer nästan, de tre bästa hästarna som vi sålde är nu på väg till Helsingborgs djursjukhus för veterinärkoll. Kvar är Ferrari Sisu, en ettårig andelshäst men den kommer vi flytta på också, säger Jerry Bengtsson till tidningen och fortsätter.

– Redan den 26 juli var vi där för att hämta våra ägda hästar, men Per har vägrat och förhalat att vi skulle få ut vår egendom. Nu kan han istället se fram emot ett kraftigt skadestånd och licensindragning, för det är det vi kommer jobba för. Det är nästa bit, du ska inte kunna bete dig på det här viset, sedan den 26 juli har han vägrat få loss våra hästar som vi äger. Han smällde igen stalldörren och sa att här kommer ni inte in.

Per Nordström själv har en annan syn på vad som har hänt.
– De tre hästarna har lämnat gården, och de är ju sålda sedan länge så det är inget konstigt med det. Jag ägde tre avelsrätter i Djali Boko och när han blev såld så ville jag att de skulle bli utköpta, det har de blivit nu så nu är det uppklarat. Hästarna är i bländande skick och de har de varit hela tiden och levererat. Sedan är det mycket annat med det här, man har naturligtvis rätt att skriva på papper men det finns inget mandat för att lägga ner bolaget och sälja ut tillgångar – de har dessutom kört olagligt utan revisor. Jag anser att hästarna är sålda till jävla underpriser och alla affärer kommer granskas ut i sömmarna av en likvidator.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.