Sveriges ledande travtidning
ANNONS

17 år gammalt rekord verkar dödsdömt

Foto: TOM JÖNEHAG/FINISH & TR BILD
Öystein Tjomsland kan på söndag slå ett 17 år gammalt norskt rekord. Foto: TOM JÖNEHAG/FINISH & TR BILD

På söndag är det dags – då ryker nog det svårslagna rekordet.

Publicerad:

Det är ett mer än 17 år gammalt rekord som ligger i kraftig farozon på söndag på Sörlandet i Norge. Under två års tid mellan mars 2000 och mars 2002 radade Moe Odin upp 24 raka segrar från debuten. Sedan såg självaste Järvsöfaks till att spräcka den mäktiga segersviten.

Den 17 november i år lyckades Moe Odins son Lesja Odin med konststycket att tangera sin fars rekord. Detta med sin tränare Öystein Tjomsland i sulkyn på hemmabanan Sörlandet. På söndag har Lesja Odin alla möjligheter att gå upp ensam i topp i Norge med 25 raka från debuten. Tjomsland har hittat en lämplig uppgift igen på Sörlandet. Med tanke på hur överlägsen hästen var senast ska det mycket till om han ska missa rekordet. Lesja Odin möter blott sju konkurrenter och förstapriset är 14.000 norska kronor.

När det gäller det absoluta rekordet i antal raka segrar i Norge (ej från debuten) innehas detta av Lannem Silje med 30 i rad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.