Sveriges ledande travtidning
ANNONS

21-åring ny chef i Arvika

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Super Photo Bood med Josefine Bood. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Sedan drygt en vecka tillbaka har Arvikatravet i Värmland ny platschef. Hon heter Josefine Bood och är 21 år ung.

Publicerad:

Josefine Bood började på banan den 15 november.
- Jag bor mellan Karlstad och Arvika. Vi har varit mycket på banan och trivs här. Än verkar tjänsten bra, men det är mycket nytt och jag har ingen som går bredvid mig. Min viktigaste uppgift blir att det fungerar när det är tävlingar, säger Bood.

Arvikatravet har fyra tävlingsdagar per år. Områdets tränare har sin licens i Årjäng och banan samarbetar även med Färjestad.
- Fast vi har istrav på vintern och arrangerar provlopp, så det är lite rörelse hela tiden. Det känns bra att börja nu när det är en lite lugnare period och inledningsvis arbetar jag 75 procent, men sedan får vi ser hur mycket jag kommer att jobba sedan.

Hon berättar att hon både arbetat inom travbranchen och med "vanliga" jobb. Hon har bland annat varit hästskötare hos Mattias Djuse och jobbat extra hos Björn Goop och Erik Berglöf. Josefine Bood har amatörlicens och tre hästar på träningslistan där valacken Super Photo Bood (e. Super Photo Kosmos) är den med bäst meriter. Hästen, som har över 450.000 kronor på kontot, vann V75-lopp på Romme i Mars.

- Vi har fler hästar hemma och det fungerar fint att kombinera min nya tjänst med att träna egna hästar. Att vara platschef i Arvika innebär blandade arbetsuppgifter. Förutom kontorssysslor och sportsystemet så ansvarar jag för travshoppen och flera olika uppgifter utomhus, avslutar Bood.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.