Sveriges ledande travtidning
ANNONS

21 travhästar riskerar att avlivas

Foto: null
Leangentränaren Magne Olsen har drabbats av en stor tragedi på grund av en miss från en foderleverantör.

Leangentränaren Magne Olsen har drabbats av sin livs största motgång inom travet. Samtliga hans 21 hästar i stallet har på grund av misstag från foderleverantören fått i sig livsfarligt kycklingfoder. Risken är nu stor att alla hästar måste avlivas.

Publicerad:

Det är svårt att tänka sig en värre situation än den Magne Olsen drabbats av. Åtminstone sett till hans arbete som travtränare.
– Hela 650 kilo kycklingfoder blev felblandat med hästfoder under leveransen. Det är värst när jag sätter mig ner och tänker över den uppkomna sitruationen. Alla hästarna, utom en avelsmärr som inte var uppstallkad här,  har blivit drabbade. Det känns väldigt tungt, säger Magne Olsen till Dagbladet.no.

Magne Olsen tog prover på hästarna först sedan samtliga underpresterat i samband med tävlingar på Leangen. Via blodprov upptäcktes det här med förgiftningen på grund av kycklingfoder. I detta foder finns ämnet Narasin som angriper de inre organen hos hästar. Mage, tarmar, skelett, muskler och hjärta kan drabbas. Det är med andra ord väldigt allvarligt och därför kan det bli aktuellt att avliva en del eller samtliga de 21 hästarna.
– Jag ser mörkt på det här och är inställd på att starta om från noll igen, säger Magne Olsen vidare.

Den sistnämnde har på grund av den allvarliga situationen även anlitat advokat.
– Vi tar fullt ansvar för vad som hänt. Det är väldigt tragiskt och beklagligt för Magne Olsen, även om vi i dagsläget inte vet omfånget av skadorna. Hästarna övervakas av veterinär, säger Gro Tvedt Anderssen till dagbladet.no, kommunikationsdirektör hos foderleverantören Felleskjöpet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.