Sveriges ledande travtidning
ANNONS

23 års väntan över för Stig H

Foto: MARIA HOLMÉN
Indigious var omutlig sista varvet. Foto: MARIA HOLMÉN

Efter 23 års segertorka fick Stig H Johansson en ny seger i Harper Hanovers lopp.

Publicerad:

Indigious (e. Prodigious) drog upp spurten och var bara starkast i händer på Erik Adielsson. Segertiden blev 1.13,4/3.180 meter – svenskt rekord för femåriga och äldre utländska hästar – och förstapriset 500.000 kronor. 
Det blev ett ganska avvaktande lopp de första 1.800 meterna. Tokio Hotel Hall och Carl-Johan Jepson drog i ledningen (1.17,2 första 500 meterna, 1.15,7 första varvet och 1.15,2 upp till 2.000 meter). 
Indigious placerades i femte ytter och stötte ut en rygg i tredjespår 1.800 meter kvar. 700 meter kvar tryckte Erik gasen i botten och då gick det undan. På bara några hundra meter hade hästen rundat ledaren och dragit undan. Med i släptåg hakade favoriten Mellby Viking och det såg ut att bli en duell när täthästarna svängde in på upploppet. Mellby Viking orkade dock inte utmana utan fick inrikta sig på att hålla ifrån sig trean Tomorrowland som smugits fram i fjärde inner.
Stig H Johansson hade tidigare vunnit loppet fyra gånger, men det var 23 år sedan senast. Med Queen L.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.