Sveriges ledande travtidning
ANNONS

25:e gången gillt för Västerbo Loveboat

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Västerbo Loveboat med Ulf Ohlsson slog till i Gulddivisionen. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Han har fått vänta länge på första V75-triumfen men i det 25:e försöket kom fullträffen för Västerbo Loveboat. Segerreceptet i Gulddivisionen var ledning runt om på 13.6a/2140 meter. - Jag körde honom redan som tvååring och att han får vinna guld nu som sjuåring glädjer mig mycket, säger kusken Ulf Ohlsson. 

Publicerad:

Västerbo Loveboat (e.Love You-Västerbo Highclass) tillhörde kulltoppen som unghäst och var miljonär redan som treååring. Med andra ord har Svante Båths träning haft mycket att bära upp senare under karriären och sjuåringen har inte räckt hela vägen på V75. Men efter vinter med många gedigna insatser kom så fullträffen i Gulddivisionen tillika Zoogins Lopp på Bergsåker.

Segern satt dock långt inne och det blev en målfotostrid med Narold Vox. Västerbo Loveboat tog planenligt ledningen från bricka 2 och första 500 gick på beskedliga 13.0. Samtidigt fick Narold Vox en fin resa i andra utvändigt med rygg på favoriten Nahar, som landat i dödens efter en dryg inledning i tredjespår. Nahar tröttnade in på upploppet efter sin tunga resa men Narold Vox spurtade starkt och bjöd upp till kamp hela vägen. 

Men den här gången kunde inget stoppa Västerbo Loveboat, som höll undan på 1.13,6a/2140 meter. 
– Vi fick ledningen utan att det kostade allt för mycket och sedan kunde vi köra i relativt lågt tempo. Det blev väldigt hårt till sista biten men det var jättebra att han fick vinna nu, säger Ulf Ohlsson. 
– Han har varit jättefin på slutet och räcker bra i guld på vintern när det inte är lika hårt emot. Jag körde Västerbo Loveboat som tvååring när han vann mycket och att han får vinna guld som sjuååring glädjer mig. 

Trea i en ganska blek Gulddivision blev Partout Simoni som fullföljde godkänt från rygg ledaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.