Sveriges ledande travtidning
ANNONS

28 miljoner att tävla om under en tävlingsdag 

Foto: Mia Törnberg
Den 14 oktober riktas travvärldens blickar mot Yonkers Raceway Foto: Mia Törnberg

Svindlande 3,3 miljoner dollar - drygt 28 miljoner svenska kronor. Så mycket kommer det tävlas om under Yonkers Raceway storloppsdag den 14 oktober där VM-loppet ingår. 

Publicerad:

Staten New Yorks spelkommission och New Yorks jordbruk och hästuppfödningsavdelning i samarbete med Yonkers Raceway kunde presentera nyheten på tisdagen. Första gången i historien kommer VM-loppet att köras under samma tävlingsdag som New York Sire Stakes Night of Champions, skriver United States Trotting Association. 

Utöver det har två stycken inbjudningslopp med en samlad prissumma på 250.000 dollar lagts till i tävlingsprogrammet. Totalt ska 3,3 miljoner dollar,  omkring 28,6 miljoner svenska kronor i dagens valutakurs, delas ut under tävlingsdagen. 

Finalerna i New York The Sire Stakes, känd i USA som "Night of Champions", kommer att ha en samlad prissumma på 1,8 miljoner dollar. Det handlar om åtta lopp för de bästa två- och treåringarna (travare respektive passgångare) uppfödda i New York. 

International Trot, VM-loppet som återuppstod 2015 på Yonkers, kommer liksom i fjol att ha en miljon dollar i samlad prissumma. Loppet körs över 2011 meter och i fjol vann Åke Svanstedt med Resolve.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.