Sveriges ledande travtidning
ANNONS

400 segrar för Ulf Ohlsson

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Nu är det klart. Under tisdagskvällen passerade Ulf Ohlsson den magiska gränsen. Efter två segrar på Bollnästravet står det klart att Ulf Ohlsson passerat 400 segrar under året.

Publicerad:

Ulf Ohlsson har varit överlägsen i allsvenska körsvensligan under 2016. Och ikväll noterades han för årets 400:e seger efter att ha avslutat tävlingsdagen på Bollnästravet med en dubbelseger. Med Markus Pihlström-tränade Importedfrmdetroit (e. Majestic Son–H.PEspoir) körde han till ledning 1500 meter från mål och vann sedan med knapp marginal.
– Jag satt först lugn utvändigt, men sedan såg jag att ledaren hade problem med travet och då jag körde jag mig till ledning. Jag blev orolig in på upploppet och det var inte jättemycket sparat. Det räckte, men det var inte jättemycket marginal, säger Ulf Ohlsson efter loppet.

Importedfrmdetroit segrade på 1.16,2/3.200 meter.

I loppet efter kom nästa seger och detta med Lars Bertil Hedqvist-tränade Pondus Apollo (e. Gidde Palema–Jankers Tawanna) som var överlägsen.
– Jag har haft ett fantastiskt år och 400 segrar hade jag aldrig kunnat tro. Segern med Grant Boko i Breeders Crown är årets skönaste seger tycker jag, säger Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.