Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"50/50 att han travar iväg"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Thorsten Tietz. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

Thorsten Tietz startar flitigt i Sverige, idag har han två chanser på Romme och låter ganska uppåt om båda.

Publicerad:

I den inledande V65-avdelningen startar sexårige Jamie Oliver från ett snävt femtespår. Hästen har två lopp i kroppen efter långt skadeuppehåll, men galopperade senast.

– Hästen galopperade direkt bakom senast utan att jag riktigt vet framför. Det är en väldigt stark häst, men från spår fem är det stor galopprisk. Det är 50/50 att han travar iväg, men skulle han sköta sig så har han bra chans att vara bland de två första, säger Thorsten Tietz.

Femårige Quick Wood-stoet Chichen Itza startar som favorit i V65-5. Stoet vann fyra av tolv lopp i fjol, men kommer från en galopp i den senaste starten.

– Hon galopperade i första sväng senast, men kändes okej i senaste träningsjobbet. Det är en snabb häst, men hon har inte varit som bäst i ledningen. Jag vet dock inte om hon möter så bra motstånd idag? Kommer det ingen och provar så har jag sagt till kusken att han kan köra i ledningen.

Vilken av dem har bäst segerchans?

– Chichen Itza är mer stabil, men Jamie Oliver kommer vara i striden om han klarar starten. Jag tycker det är ganska jämnt mellan dem, men Chichen Itza har ju läget och möter passande motstånd, så kanske hon då.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.