Sveriges ledande travtidning
ANNONS

5,2 miljoner till kallblodssporten

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Under onsdagen gick Svensk Travsport ut med pokalårssatsning på kallbloden med 5,2 miljoner kronor, inklusive uppfödarmedel.

Publicerad:

DubbelCupen, för kallblod med startprissumma som överstiger 200.000 kronor omfattar 60 försök och sex finaler. I försöken höjs förstapriset till 50.000 kronor och i finalerna kommer det köras om ett förstapris om 200.000 kronor.
Den andra satsningen gäller Svensk Travsports Kallblodsserie, vilken kommer ersätta Svensk Travsports Grundserie. Serien gäller kallblod i klassen med högst 200.000 kronor i startprissumma. Loppantalet ökar från 45 till 150 stycken och förstapriset landar på 30.000 kronor.
Besluten är tagna av Svensk Travsport i samarbete med Sleipner.
– Kallblodstravet är en betydelsefull del i den svenska travsporten som vi ska vara stolta över. För oss är det väldigt viktigt att den delen fortsätter att växa och utvecklas. Det känns mycket bra att tack vare Pokalåret kunna presentera en riktad satsning mot kallblod såväl för eliten som bredden, meddelar Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.