Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”80 procents chans att vi kör derbykvalen här”

Östersundstravet går en kamp mot klockan efter branden.
Nu gör man allt för att få till anläggningen i sådant skick att man kan arrangera derbykvalen om knappt två veckor.

Publicerad:

Travronden besökte Östersundstravet under måndagsförmiddagen och kan bara konstatera att förödelsen är stor efter branden. Fortfarande ligger också en röklukt över anläggningen.

– Den stora totohallen är totalförstörd invändigt. Den är en sorglig syn med tanke på att vi totalrenoverade den 2016. Det känns nästan som man kastat pengarna i sjön.

Nu är det beslutat att totohallen inte kommer att rivas. I stället ska den totalrenoveras invändigt.

– I byggnaden bredvid den brandhärjade totohallen har vi börjat bygga en ny studio och ett helt nytt teknikrum, berättar Jan Quicklund.

I den byggnaden finns också en läktare för 150 personer som kommer väl till användning då totohallen inte kan användas.

Söndag 14 juli är det dags för uttagningslopp till kallblodsderbyt. För att kunna arrangera tävlingsdagen måste studion och all teknik vara på plats.

– Naturligtvis vill vi arrangera den tävlingsdagen här och inte behöva flytta den till Bergsåker. Vi har inte direkt gott om tid men jag tror och hoppas att vi klarar det. Jag skulle taxera det till 80 procent chans att vi kör derbykvalen här, säger Jan Quicklund.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.