Sveriges ledande travtidning
ANNONS

A2 på Wolmsta Gård

Foto: HANOLD/ALN
Jimmy Jonsson berättar om A2-influensan på Wolmsta Gård. Foto: HANOLD/ALN

Träningsanläggningen Wolmsta Gård, två mil söder om Sundsvall, är isolerad på grund av A2-influensa.

Publicerad:

Det är en häst hos norske tränaren Öystein Tjomsland som fått den smittsamma influensan, vilket medfört att hela anläggningen blivit isolerad.
– Vi har haft några hästar med dåliga halsar på sistone och veterinären Gun Svenfelt tog prover på en av dessa. Provsvaret kom i torsdags och det visade sig att hästen ifråga hade A2. Därför fick vi stryka de startande till Bollnäs tävlingar den kvällen och även de till Östersund i kväll, berättar Jimmy Jonsson i Öystein Tjomslands stall.

Jimmy är dock förhoppningsfull då det gäller start redan under V75-kvällen på Bergsåker den 23 december, då Stall Tjomsland har en trio ut.
– Ingen häst i stallet står med feber för dagen och om det fortsätter så får våra hästar starta den 23 december. Vi hoppas förstås att det blir så.

Förutom Öystein Tjomsland har bland annat också Anders Wallin, Patrick Wickman och Alf Jonsson hästar uppstallade på Wolmsta Gård.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.