Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Abrivard tog sin 2000:e seger

Foto: Jeannie Karlsson
Matthieu Abrivard vid ett tidigare tillfälle. Foto: Jeannie Karlsson

På lördagen nådde Matthieu Abrivard en stor milstolpe i karriären. 32-åringen tog sin 2000:e seger när han styrde in Charmeuse Royale till vinst på Vincennes. 

Publicerad:

Matthieu Abrivard har haft sin största framgångar i sadeln och 1257 av hans 2000 segrar har kommit i monté. Redan 2004 vann han sitt första Grupp I-lopp, i Prix de Cornuelier med Jag de Bellout. Duon tog hem världens största montélopp även de följande två åren och 2017 blev det återigen seger i storloppet, då med egentränade Bellissima France. 

Bland hans största segrar i sulkylopp återfinns triumfen i Prix de Paris år 2010 tillsammans med Private Love, och två vinster i Criterium Contintal med Un Mec d'Héripré 2012 respektive Doria Desbois i fjol. Totalt har han kört och ridit runt 16.000 lopp och alltså vunnit var åttonde start.

Abrivard har kört i Elitloppet fyra gånger, första gången 2009 med Nirmod Borealis och senast 2015 med Ustinof du Vivier.

Lördagens seger med egentränade och familjeägda Charmeuse Royale i Prix de Chateu-Gaillard var värd 27.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.