Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åby Stora Pris: Tre nya klara – och ett återbud

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Handsome Brad. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Endast tre platser återstår till Åby Stora Pris. På fredagen presenterade Jon Walter Pedersen tre nya hästar – samtidigt som han har fått ett återbud.

Publicerad:

Det blir ingen start i Åby Stora Pris för Junior Guelpa och Bahia Quesnot. Strax innan anmälningstiden gick ut lämnade kretsen återbud till storloppet på Åby. I stället kommer Bahia Quesnot att starta i sto-EM på Solvalla.

Åbytravets sportchef presenterar däremot ett gäng nya hästar. Han har gjort klart med den svenska duon Handsome Brad och Reckless.
– Vi har fixat till lite detaljer sedan senaste starten och han var mycket positiv i fredagens jobb. Hästen trivs kanonbra på Åby och gör alltid bra lopp där, han har satt världsrekord på just Åby och 3140 meter ser jag som väldigt positivt, säger Ulf Stenströmer, som tränar Handsome Brad, i ett pressmeddelande.
– Kusken var nöjd med honom senast på Axevalla och trots att jag inte var 100 procent nöjd efter värmningen så presterade han en riktig bra avslutning. Propulsion blir så klart svår att slå, men min häst är bra.

Björn Goop är tränare till Reckless, som var trea i fjolårets upplaga av Åby Stora Pris:
– Reckless har hittat formen precis som vid samma tidpunkt ifjol. 3140 meter är hans favorit distans och det blir spännande att vara med i år igen, säger Goop.

Lundström Wolden bytte häst

Anders Lundström Wolden kvalade in Captain Morgan via Summer Meeting Stayer, men valde att tacka nej. I stället tar han ut Captain Morgans stallkamrat, Cash Okay, i Åby Stora Pris.
– Cash Okay är en bra häst som vann två av de största loppen för treåringar i Norge, var trea i EM i Laval förra året och tvåa i Norskt Travderby. Han har dessutom gjort många bra lopp på Vincennes. Hästen gillar lång distans och hårt tempo, det känns om att han har tagit ett ytterligare steg i sin utveckling på slutet. Senast satt han fast med segerkrafter kvar efter ett sista varv på 1.09,0. Kusk blir Norges stora kusktalang Erlend Rennesvik, säger Anders Lundström Wolden.

Åby Stora Pris avgörs den 10 augusti och vinnaren belönas med två miljoner kronor.

Klara för Åby Stora Pris:
Carat Williams – Sébastien Guarato
Cash Okay – Anders Lundström Wolden
Handsome Brad – Ulf Stenströmer
Propulsion – Daniel Redén
Makethemark – Petri Salmela
Milligan's School – Stefan Melander
Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
Pastore Bob – Johan Untersteiner
Reckless – Björn Goop

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.