Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åbytränarna tvingas lämna Balltorp

Foto: ANNA PERSSON
Foto: ANNA PERSSON

Från och med årsskiftet 2018/19 får inte Åby nyttja Balltorps Stallgårdar något mer. Det innebär att Åbytravet måste hitta en ny anläggning till sina tränare. – Vi känner oss rätt lugna, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen. 

Publicerad:

Balltorps träningsfaciliteter nyttjas i dag av bland andra Veijo Heiskanen, Bo Falsig och Mikko Aho. Totalt handlar det om 130 boxar samt både träningsbanor och hagar. Arrendet av Balltorp gick ut redan i mars 2015. Sedan har datum flyttats fram. 
– Vi har bara haft muntliga avtal efter det och vi har hela tiden vetat om att det här skulle hända. Vi har bara väntat på ett datum. Balltorp ligger i Mölndals kommun, men är inte många meter ifrån Göteborgs Kommun och är därför en attraktiv mark. Det känns ändå bättre att få ett datum än att gå runt och vänta i ovisshet, säger Pedersen. 
Från och med 1 januari 2019 har några av Åbys tränare inte längre tillgång till anläggningen. Det innebär att Åby har drygt ett och ett halvt år på sig att hitta en lösning. 
I ett pressmeddelande berättar Åbytravets VD Nils Andreasson om ett kommande alternativ. 

"Jobbat aktivt"
– Vi har under senaste tiden jobbat särskilt aktivt med att hitta ett alternativ till Balltorp och med liknande träningsfaciliteter. Nyligen köptes Åsa Hingststation av privata investerare som tänker förstärka anläggningen med fler boxar, rundbana, rakbana och djupsandsbana. Denna anläggning blir ett alternativ för de aktiva som är verksamma på Balltorp, säger Andreasson.
Åsa Hingststation ligger, som namnet antyder, i Åsa, drygt 40 minuters bilresa från Åbytravet.
Jon Walter Pedersen utvecklar: 
– Det är den anläggningen som vi har tänkt ha som ersättare, tanken är att det ska vara i samma storlek med 100-150 boxar. Den kan även bli en av flera ersättare. Vi håller på att titta på lite andra gårdar också. Balltorps Stallgårdar byggdes 1990.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.