Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Action Launcher tog andra raka

Foto: FREDRIC GUSTAFSSON/ALN
Action Launcher med Olle Alsén vid en tidigare start. Foto: FREDRIC GUSTAFSSON/ALN

Action Launcher har visat god form på sistone. Vid onsdagens lunchtävlingar på Romme vann Gallant Baron-sonen sina andra seger för året i tilltalande stil.

Publicerad:

Olle Alsén har stallets hästar i fin författning för dagen och efter Action Launchers vinst från andra ytter på 1.14,7/2.160 meter ståtar Gävletränaren med 19 i segerprocent.
– Action Launcher fick attackera lite för tidigt, men han har problem i kurvorna och jag ville ta mig förbi ledaren innan slutsvängen. Även om upploppet blev långt höll hästen undan ganska säkert, sade Olle Alsén. 

Angelica Klockar hade taktiken klar bakom amatörtränade Dale Spik (e. Lome Elden). Från springspår på tillägg sågs ekipaget tidigt i spets och via ett avslutande 1.27-varv höll åttaåringen undan för närgångne Sippson. Segertiden blev 1.28,2/2 140 meter.
 – Siktet var inställt mot ledningen och vi kom dit ganska enkelt. Upploppet blev väldigt tätt, men känslan var att Dale Spik hade nosen först och Ulf Ohlsson gratulerade mig också efter mål, sade Angelica Klockar. 

Ulf Ohlsson placerade Jakob Croon-tränade Code i ledningen efter 600 meter och från den positionen vann Triton Sund-sonen i ohotad stil på 1.17,1/2 140 meter.
– Code var lite spänd i startögonblicket, men efter 100 meter kom han igång på allvar och var jättefin. Hästen kändes stark på upploppet och på det hela taget svarade han för en bra insats, sade Ulf Ohlsson. 

Mojerker (e. Troll Kos) serverades resa i ryggar och nioåringen tackade genom att spurta till knapp men säker seger. I sulkyn satt hästens uppfödare, ägare och tränare, Gävleamatören, Mikael Olsson. 
– Den här segern kom som en överraskning för mig. Hur som helst blev det bra fart på tillställningen samtidigt som det löste sig på bästa sätt, sade Mikael Olsson. 

Nicklas Westerholm gjorde inga misstag bakom Ahsoka (e. Love You) som vann ett P21-lopp på 1.15,4/2 160 meter efter resa i andra ytter och avancemang utvändigt ledaren varvet från mål. 
– Ahsoka har inte fått någon bra start på året och det var skönt att hon fick vinna. Hästen behöver ryggresa för att komma till sin rätt och även om hon var överlägsen idag finns det en del att slipa på, sade Nicklas Westerholm. 

Lira nästa gång: Tintin R.L. avslutade vasst till ett tredjepris efter vilsam löpning i tredje inner.

MATTIAS BÄCK

ANNONS

Ämnen i artikeln


Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.