Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Admir styr mot dödens?

Foto: HANOLD/ALN
Comeonhill, här med Veijo Heiskanen. Foto: HANOLD/ALN

Admir Zukanovic är i Årjäng med snabbe Comeonhill och galopplystna Optimistic Face för dagens V64-tävlingar. Två hästar som inte är så hårt betrodda av spelarna men för den skull knappast ändå chanslösa.

Publicerad:
Fyraåriga stoet Optimistic Face (V64-5), med rätt mycket franskt blod i sig, har endast gjort två felfria lopp i sitt liv. Första gången, tidigt som treåring, var hon tvåa på 1.17,2 och senast, i ett bilstartslopp vann hon från utvändigt ledaren på 1.15,1. 
 
- Kapacitet finns, men det gäller att hon ska gå felfritt. Det var lite av ”sista chansen” i B-loppet senast, om hon inte fungerat där hade vi nog gett upp med henne. Jag hade experimenterat med balansen och det föll väl ut. Det var inte tomt i mål på 1.15,1. Innan jag kan tro helhjärtat på henne vill jag se ett felfritt lopp, men som sagt, kapaciteten finns, säger Admir.
 
Tyskfödde Comeonhill (V64-6) har för vana att trava 1.12-tider över kort distans, men faktum är att av karriärens tio segrar så är fyra över 1.600 meter och resterande sex vinster tagna på 1.900 meter och längre. Senast startade Comeonhill i V75, i det tempofyllda bronsdivisionsloppet midsommarhelgen som Ready For More vann då han fångade in Lets Dance D.E. Comeonhill höll där starkt i dödens även om benen blev lite stumma sista 100 meterna.
 
- Det var ett tufft lopp i Kalnar och han fick en svår resa. Dagens uppgift är enklare men det finns fortfarande ett par hästar emot som är bra. Om tempot blir lågt är jag inte främmande för att köra fram utvändigt ledaren, säger Admir Zukanovic.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.