Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adolfsson rider på Vincennes: "Inspirerande"

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Sofia Adolfsson och Candor Hall tävlar på Vincennes på torsdag. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

På torsdag gör Sofia Adolfsson montédebut på Vincennes. Hon rider Candor Hall i Prix de l'Ille d'Oleron mot 18 tuffa konkurrenter över 2850 meter.

Publicerad:

Candor Hall, som tränas av Björn Goop, kommer med två raka imponerande segrar med Sofia Adolfsson i sadeln. I senaste starten vann ekipaget SM på Åby på 1.13,0/2140a. Tre veckor innan segrade han på fina 1.12,1/2140a på Färjestad, som var hans första start under sadel.
– Det känns väldigt inspirerande att få rida på Vincennes. Jag har en bra häst som har varit väldigt fin i två raka segrar, säger Sofia Adolfsson.

För att få rida Candor Hall har Adolfsson ändrat från amatör på Örebrotravet till lärlingslicens hos Björn Goop på Färjestad. Enligt ST:s licensbestämmelser ska Adolfsson arbeta minst 30 timmar per vecka hos Goop i Kil.
– Jag bor ju i Örebro och det är nära till Goops stall i Kil, så jag kommer att köra emellan, säger Adolfsson.   

Montéloppet går på stora banan och förstapriset är 49.500 euro, drygt 450.000 kronor. 

Enligt Jean-Francois Meyer, journalist på Paris-Turf möter svenskekipaget flera tuffa hästar och landets bästa jockeys.
– Nummer 10 Celine Polka (Alexandre Abrivard) och 11 Cassate (Adrien Lamy) är två bra hästar för klassen. Och när Candor Hall går med skor tror jag det blir tufft för honom att vinna, säger Meyer.

Jean-Francois Meyer reder ut licenssystemet i Frankrike.
– Eftersom Sofia Adolfsson har vunnit över 50 lopp räknas hon som proffs och kommer att rida på 67 kilo. Som lärling har man en viktlättnad på tolv kilo och rider på 55 kilo. Man räknas som lärlig till man vunnit 50 lopp. För att få lärlingslicens (från 16 år) måste man arbeta hos en fransk tränare, säger Meyer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.