Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Adrian tar pappas plats

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Adrian Kolgjini ersätter pappa Lutfi i Hästarnas Mästare. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Adrian Kolgjini ersätter pappa Lutfi Kolgjini i Hästarnas Mästare.

Publicerad:

Hästarnas Mästare avgörs på Jägersro Galopp den 5 juli och är en trekamp (ett travlopp, ett galopplopp och en banhoppning). Vilka som ska deltaga? Jo,  ryttarna Klara Hammarström och Maria Gretzer, jockeyn Fredrik Janetzky samt travtränaren Adrian Kolgjini. Meningen var annars att Lutfi Kogjini skulle representera travsporten i den här speciella jippotävlingen.
– Precis som så många andra kuskar så har jag problem med ryggen, så jag törs helt enkelt inte rida, säger ”Ludde” i ett pressmeddelande och får hjälp av sonen Adrian:
– Det här ökar familjen Kolgjinis chanser att vinna rejält. Det är klart att jag är vassare är farsan. Han börjar bli gammal.

Adrian har onekligen meriter som borde passa för den här tävlingen. Förutom sitt kunnande inom travsporten har han varit hoppryttare på hög nivå och bland annat representerat Sverige i EM i banhoppning för D-ponny. Vidare hat Adrian även tävlat i shettisgalopp.
– Jag måste väl vara favorit. På ponny hoppade vi 1,35, så det ska nog gå bra och farträdd är jag inte, säger Adrian vidare i pressmeddelandet.

Redan innan galopptävlingarna på Jägersro nu på onsdag kommer deltagarna i Hästarnas Mästare att samlas. Framför allt för att Klara Hammarström och Maria Gretzer ska få känna på hur det är att köra häst. Men det är kanske bäst för Adrian att inte vara en allt för duktig lärare...

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.