Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ägare ändrades felaktigt

Foto: SCREENSHOT FRÅN SVENSK TRAVSPORT
I morse såg det ut så här på Jerry Bengtssons ägarlista när Trav 1609 AB's hästar felaktigt blev överflyttade. Foto: SCREENSHOT FRÅN SVENSK TRAVSPORT

I går eftermiddag ändrades ägandet på ett större antal hästar ägda av Trav 1609 AB till Jerry Bengtsson. Jerry Bengtsson är, sedan förra veckan, inte bara styrelseledamot i bolaget utan även dess VD. Det visade sig vara felregistrerat hos Svensk Travsport och hästarna ägs alltjämt av Trav 1609 AB och idag ändrades det tillbaka av Svensk Travsport.

Publicerad:

Skillnaden är nu att de numera företräds, gentemot ST, av Jerry Bengtsson och inte Roland Nordström, som tidigare. Denna förändring om företrädare registrerades felaktigt som ägarändring hos ST. Travronden rapporterade den 27 juli om den uppkomna tvisten där Roland Nordström avsattes som VD i Trav 1609 AB varvid denna ändring är en följd av detta.

Travronden har idag varit i kontakt med Jerry Bengtsson om hur framtiden ser ut för Trav 1609 AB. Jerry menar att det under detta år framkommit ett antal oegentligheter i driften av bolaget vilka ledde fram till att en enig styrelse avsatte Roland Nordström som VD.

– Styrelsen är mycket missnöjd över hur bolagets ekonomi skötts likväl som dess tävlingsresultat. Att få bolagets ekonomi i balans är nu styrelsens primära mål. Det kommer leda till dels att möjligheterna att ombilda bolaget till en annan bolagsform eller förändra aktiekapitalet undersöks. Styrelsen är fast besluten att avveckla flertalet av hästarna för att få ekonomin i balans och övriga hästar ska flyttas till andra tränare. Det föreligger skilda meningar med nuvarande tränaren för hästarna, Per Nordström, huruvida han äger rätt att träna hästarna till och med år 2019. Detta avtals giltighet skall utredas med hjälp av advokat, säger Jerry Bengtsson.

Per Nordström vägrade, som Travronden tidigare rapporterat, att lämna ut hästarna till styrelseledamöterna. Jerry Bengtsson är dock fast besluten att hästarna ska flyttas.

– Vi är inte nöjda med resultaten hittills. Vid nästa avhämtningsförsök kommer också en veterinär medfölja för att undersöka hästarnas fysiska status vid hämtandet, fortsätter Jerry.

Jerry Bengtsson vill särskilt poängtera att alla åtgärder som nu kommer utföras sker efter tät dialog med både advokat och revisor. Styrelsen är dock helt inställd på att vidta alla åtgärder de finner nödvändiga för att uppnå sitt syfte: att flytta hästarna från Per Nordström och få bolagets ekonomi i balans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.