Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ägarna: "Ett svårt slag för oss och sporten"

Foto: GERARD FORNI
Gianluca Lami och hustrun tillsammans med Unicka efter försökssegern i Orsi Mangelli i höstas. Foto: GERARD FORNI

Efter det uppmärksammade bortförandet av stjärnhästarna Unicka och Vampire Dany på tisdagsmorgonen uttalar sig nu de italienska ägarna i ett känslosamt pressmeddelande.
- Vi hoppas att denna hemska historia får ett lyckligt slut, skriver familjen Lami.

Publicerad:

Gianluca Lami och hans familj har haft många lyckliga stunder med fyraåriga stoet Unicka och treårige valacken Vampire Dany. Men på tisdagsmorgonen fick familjen ett omskakande besked när tränaren Erik Bondo tvingades berätta att hästarna blivit bortförda från träningsanläggningen i Toscana.  

Nu uttalar sig familjen Lami i ett pressmeddelande, som publicerades på tisdagseftermiddagen på italienska travförbundets sajt. 
-  Hela gården är skyddad av ett säkerhetssystem som vid kontroll ska ha hittats rätt inkopplat, ändå kunde stölden ske. Det gör att misstankarna går till att brottet varit professionellt planerat av personer nära hästvärlden. Polisen har genomfört förhör sedan soluppgången för att få klarhet i det som skett samt hitta de ansvariga för detta hemska brott.
- Detta är ett svårt slag, inte bara för oss utan för hela hästsporten. Vi hoppas att denna hemska historia får ett lyckligt slut både för oss och för hela den fantastiska italienska hästsporten som på grund av detta fått ta emot ännu ett hårt slag. Vi tackar alla personer som står oss nära i denna stund, skriver familjen Lami. 


 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.