Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aho till Untersteiner

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

Årets montéryttare och årets komet på Jägersro i fjol.
Nu lämnar Iina Aho, 19, Jägersro för Halmstad.
– Anledningen till det är den sociala biten som inte riktigt fungerat i Skåne, berättar hon.

Publicerad:

Iina Aho, 19, hann knappt kasta av sig studentmössan förrän hon flyttade ner till Frankrike för att rida, och sköta om, Conrad Lugauers hästar där nere. När hon återvände hem till Sverige fortsatte hon som hästskötare hos Lugauer i Skåne och fick så sent som för en månad sedan ta emot två priser på Jägersros gala. Om ett par veckor flyttar hon till Halmstad och börjar att jobba för Peter Untersteiner.

"Fortsätter samarbetet"
– Jag har fått en förfrågan om att jobba där och vänner i Halmstad har tjatat lite på mig. Det är också därför jag flyttar, den sociala biten utanför jobbet har inte riktigt fungerat i Skåne medan jag gick i gymnasiet i Halmstad så jag har många kompisar där, säger Iina Aho och fortsätter:
– För jag vill verkligen poängtera att jag är otroligt nöjd med "Conni" som chef och vi kommer fortsätta med montésamarbetet är tanken och han har sagt att jag är varmt välkommen tillbaka om jag stänger inga dörrar nu, men känner att den sociala biten är viktig för stunden.
När börjar du?
– 10 april. Det känns som en rolig chans att ta när det passade bra, sen får vi se vad det lever till framöver.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.