Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aikio vässar derbyformen

Foto: Maria Holmén
Who's Who och Pasi Aikio. Foto: Maria Holmén

På tisdag är en av derbyfavoriterna tillbaka på tävlingsbanan igen. I Solvallaseriens femte försök gör Pasi Aikios Who's Who sin första start på närmare tre månader.

Publicerad:

Who's Who imponerade stort vid segern i april månads klass II-final och tränaren Pasi Aikio ställde sedan in siktet på Kungapokalen. Efter en andraplats i försöket och ett fjärdepris i finalen fick Maharajahsonen ett tävlingsuppehåll, men på tisdag väntar start på nytt.

Solvallaserien på hemmabanan är uppgiften i fråga och förutom Who's Who är även Stefan Melanders miljonärer Snowstorm Hanover och Zack's Zoomer anmälda till loppet. Drygt två veckor senare, den 22 augusti, körs uttagningarna till Svenskt Travderby och tisdagens start är förstås ett led i matchningen dit för Pasi Aikios stjärna.
– Who's Who känns jättefin. Han är inte toppad på något sätt nu, men jag tror att han kommer gå framåt ordentligt av loppet, säger Pasi Aikio och fortsätter:
– Efter Kungapokalen fick han vila och sedan har vi tränat på. Jag är nöjd med förberedelserna inför derbykvalen.

Hur ser återstoden av säsongen ut för Who's Who?
– Först och främst är det Derbyt som gäller, men det finns andra fina lopp. Breeders Crown förstås och så är han anmäld till Europaderbyt också.

Who's Who har vunnit sju av sina tolv starter och tjänat 756.760 kronor. Rekordet 1.11,4 över full väg noterade han i sin senaste start, Kungapokalens final.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.