Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aikios plan för Who's Who

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Pasi Aikio jublar efter segern i Jubileumspokalen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Seger i Derbyt som fyraåring. Seger i Jubileumspokalen som femåring. Nu väntar Paris och en satsning mot Prix d'Amérique för Who's Who.
– Det är travets mecka. Jag hoppas att Who's Who ska kunna göra sig ett namn där, säger Pasi Aikio.

Publicerad:

15 segrar på 24 starter och närmare sju miljoner kronor intjänat. Karriären har varit framgångsrik för Who's Who (e. Maharajah). Sedan årsdebuten i maj har Pasi Aikio haft siktet inställt på Jubileumspokalen och under onsdagen gick den planen i lås. Who's Who avgjorde femåringsloppet med knapp marginal på 1.11,1a/2140 meter och inkasserade ytterligare en storseger.

Nu väntar Frankrike för femåringen – och det blir troligtvis inga fler starter i Sverige innan resan dit.
– Nu kommer han att få landa lite och börja ladda inför Frankrike. Det är målet och i så fall siktar vi på att vara med i både B-loppen och i femåringslopp. Känslan är att han inte startar något mer här hemma i så fall, säger Pasi Aikio.

Solvallatränaren hyser största respekt för vad som väntar under det kommande utlandsäventyret.
– De är grymt starka fransmännen. Det är inte så lätt att komma dit och röra om i grytan, men vi ska göra ett försök i alla fall. Det är travets mecka. Det finns så otroligt många fina hästar där nere. Hela atmosfären i Frankrike är helt suverän, men jag hoppas att Who's Who ska kunna göra sig ett namn där.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.