Sveriges ledande travtidning
ANNONS

By Air imponerade på nytt

Foto: MARIA HOLMÉN
Det blev en ny fin placering för By Air i Frankrike. Foto: MARIA HOLMÉN

Nioårige valacken By Air fortsätter att plocka fina pengar i Frankrike. I Lyon var hästen återigen med i segerstriden för Laurent Lamaziere.

Publicerad:

Prix Du Pays Nicois med €15.750 i förstapris avgjordes under tisdagseftermiddagen på den franska banan Lyon. Med i startlistan fanns tre svenskfödda hästar och mest lyckosam var By Air (e. From Above) tillsammans Laurent Lamaziere i sulkyn. Hästen var med bra som trea från start men satt fast på innerspår mitt i loppet. In på upploppet hittade ekipaget fritt och stod för en vass avslutning långt ut i banan. Insatsen räckte till ett tredjepris värt €4.900.

Vann loppet gjorde Ugo D'urzy (e. Jasmin De Flore) tillsammans med Serge Peltier.

De övriga svenska hästarna S.H.T.'s Playmate och Rooibos slutade båda oplacerade. Rooibos ledde länge loppet för Björn Goop men tröttnade totalt på upploppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.