Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Äkta hattrick av Goop

Foto: JEANNIE KARLSON
Björn Goop hade en lyckad eftermiddag i Eskilstuna. Foto: JEANNIE KARLSON

Björn Goop visade strålande kuskform i Eskilstuna idag. Färjestadkusken tog hem de två första avdelningarna med Stefan Persson-tränade hästar och hans tredje vinnare manageras av Ulf Stenströmer.

Publicerad:

Wingait Ida kunde överta ledningen efter att Stepping For Money galopperat i spetsstriden. Väl i tät var femåringen aldrig i fara.
- Det blev annat scenario när Stepping For Money galopperade och jag tycker att Wingait Ida gick undan på bra sätt, sade Björn Goop.

Zonguldak kom från svenskt rekord och Halmstadhästen svarade för en ny stark insats. Björn Goop placerade sexåringen i ledningen efter första sväng och ingen av konkurrenterna kom i farlig närhet.
– Det känns väldigt skönt, jättekul. Zonguldak är så här bra när han fungerar, sade Stefan Persson efter tränardubbeln.

Trippel fullbordades bakom Ulf Stenströmer-tränade Royal Prince. Fyraåringen var starkast efter att ha travat utvändigt utan rygg.
- Jag tyckte att hästen var jättefin när jag körde honom näst senast. Han fick tufft lopp, men det är svårt att ta något från kön när det är bra hästar i täten, sade Goop.

Admir Zukanovic tog karriärens första V75-vinst som kusk när han tog hem omgångens lärlingslopp med Bengt Holm-tränade Renda L.B. Den italienfödda femåringen tog direkt hand om ledningen och gick inte att stoppa den här dagen.
- Hon är bättre än vi tror och jag kör henne gärna igen, sade Åbylärlingen.

Johnny Takter placerad Folli i dödens in på slutrundan och Fredrik Perssons häst avgjorde på rejält sätt. Det här var sexåringens andra raka fullträff i klass I.

V75-omgången avslutades med med Talk The Talk som fångade in Super Otto kort före mållinjen. Femåringen kördes av Örjan Kihlström och tränas av Stefan Melander. Därmed blev den duon dubbelsegrare på V75.

Resultat - V75

Rätt rad: 4-4-7-6-2-6-6
Sju rätt: 986 kronor
Sex rätt: 23 kronor
Fem rätt: jackpot

Omsättning: 81.508.641 kronor         
Antal system: 1.174.994 stycken
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.