Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Al Dente tillbaka på tronen

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Al Dente tog hem Fyraåringseliten på Solvalla. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Efter att inte alls ha levt upp till förväntningarna i Kungapokalen på Åby för ett par veckor sedan, var det helt annat tryck i Catarina Lundström-tränade Al Dente då han tog hem Fyraåringseliten under söndagen.

Publicerad:

Med helstängt huvudlag och barfota runt om för första gången i karriären var det helt annat tryck i Al Dente då Fyraåringseliten skulle avgöras under söndagen. Från innerspår höll Scarlet Knight-sonen enkelt ledningen, som fick Explosive de Vie i ryggen, medan Sylvester America startgalopperade.

Efter 1.11,1 första 500 meterna var Al Dente riktigt löpsugen och kom upp till första kilometern på 1.11,4. Via 1.09,5 sista halvvarvet var det sedan ingen som kunde rå på Al Dente. Som tvåa spurtade Sylvester America mycket starkt efter sin inledande markförlust, medan M.T.James höll bra till tredjeplatsen från dödens.

Fyraåringseliten gick även under namnet Tommy Hannés lopp och vad kunde vara mer passande än att Al Dente fick vinna, då det var just Tommy Hanné som tränade hästen innan han tragiskt gick bort i cancer i slutet av mars förra året.
– Det är någon där uppe som styr att Al Dente fick vinna idag. Nu kändes han överlägsen igen. Han var fantastiskt fin i provstarterna och var en fröjd att köra, sade körande Örjan Kihlström efter triumfen.

Segertiden skrevs till 1.10,6a/1.609 meter och förstapriset var 500.000 kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.