Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ålandstravet testar Jensens 500 kr-förslag

Foto: Jeannie Karlsson
Ålandstravet testar ett nytt grepp vid årspremiären lördagen den 29 april Foto: Jeannie Karlsson

Flemming Jensens uppmärksammade förslag om att ge 500 kronor till alla hästar som gör ett godkänt lopp blir verklighet - på Ålandstravet. Banan kommer till att börja med att testa greppet vid säsongspremiären den 29 april.

Publicerad:

Travronden skrev förra veckan om Flemming Jensens konkreta förslag för att få ett trendbrott i dansk travsport när det gäller förutsättningar för tränare, uppfödare och hästägare. Ålborgtränaren hade bland annat ett önskemål inför framtiden om att alla hästar som fulllföljer ett lopp i Danmark skulle få med sig minst 500 kronor hem. 

En idé som redan i vår blir verklighet på Ålandstravet. Banan har tagit fasta på Jensens tankar och vid säsongsstarten den 29 april kommer alla hästar som gör ett godkänt lopp på banan få med sig minst 50 euro hem. Och om testet faller väl ut kommer banan fortsätta med extrapengarna säsongen ut. 
– Det är alltid en stor utmaning för oss att locka hästar hit, både från Sverige och fastlandet Finland. Det är en helt annan sak att sätta hästen i släpet och köra till banan, än att åka färja över ett hav för att komma till tävlingarna,  säger Ålands Hästsportförenings ordförande Barbro Carlsson i ett pressmeddelande. 
 – Vi ser det som en naturlig följd av åländskt innovativt tänkande, att ta fast på detta och se vad resultatet blir. Efter första travdagen har vi ”facit i hand” och kan sedan snabbt besluta om vi kör med samma extrapengar hela säsongen. 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.