Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alaviuhkola: "Känner mig trygg"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Svensk Travsports ordförande kommenterar valet av vd: "Vi har letat efter en förändringsledare."

Publicerad:

Arbetet kring rekryteringen av ny vd för Svensk Travsport, har varit lång. Nu står det klart att Maria Croon tillträder tjänsten senast 1 september, och Svensk Travsports styrelseordförande Marjaana Alaviuhkola är nöjd med rekryteringen.

–  Vi har letat efter en förändringsledare. I och med det arbete som krävs av Svensk Travsport i dag, med ny licensmarknad, förnyelse av arenor, få tillbaka aktiva och publik, med mera, så krävs det att vi har en ledare som har erfarenhet av förändringsresa. Det krävs att vi på Svensk Travsport ändrar vår arbetskultur, vi behöver bli mer service minded gentemot banorna exempelvis, och Svensk Travsport behöver bli mer affärsmässigt tänk. Vi behöver marknadsföra oss på ett annat sätt, än vad vi behövt tidigare. För det tror vi Maria Croon är rätt person, säger Marjaana Alaviuhkola.

Maria Croons arbetslivserfarenheter i form av ledande befattningar inom media och kommunikation, ser styrelseordföranden som viktigt.

– Maria Croon har stor erfarenhet av att leda företag, och hon har kunskap kring digitalisering. Det i kombination med Ulf Hörnberg som vet hur organisationen fungerar, och har varit i travets tjänst under många år, känns bra. Vi är väldigt nöjda med Ulf Hörnbergs arbete som tillförordnad vd det senaste året, men nu känns det skönt att den här rekryteringen är klar. Det har tagit tid, men man ska veta att en rekrytering av en vd inte är enkelt, framför allt inte med den kravspecifikationen som vi hade, säger Alaviuhkola och fortsätter:

– En förutsättning för att det här ska bli bra, det är att Maria Croon och vice vd Ulf Hörnberg kompletterar varandra på tillfredställande sätt. I och med att Svensk Travsport nu fungerar som ett aktiebolag, så är det viktigt att ha en stark ledning. Jag känner mig trygg med att vi har hittat en vd som tillsammans med sin vice vd kan föra Svensk Travsport framåt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.