Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alaviuhkola tar över i UET

I fjol valdes Marjaana Alaviuhkola till ordförande för Svensk Travsport, på lördagen fick hon samma roll i UET.

Publicerad:

Beslutet fattades vid den europeiska travunionens generalförsamling i Paris på lördagen. Alaviuhkola efterträder schweizaren Jean-Pierre Kratzer som haft ordförandeklubban sedan 2011.
– Mötet var ganska odramatiskt. Det fanns ju bara en kandidat. Förarbetet var gjort innan så det handlade mest för mig om att förbereda och presentera mig på bästa sätt, säger Alaviuhkola till Travronden.
– Det är naturligtvis en ära för mig att jag fått det här förtroendet. Jag är tacksam över att de nordiska länderna gjort det här initiativet för att få en nordisk ordförande och som sedan innebar att jag får platsen. Vi känner att vi kommer att kunna driva våra frågor internationellt på ett annat sätt nu.

Vilka frågor blir viktigast att lyfta?
– Vi får fortsätta att jobba med den här jätteaktuella frågan om hur vi ska säkerställa travsportens finansiering längre fram. Det har kommit många nya aggressiva spelbolag och det är viktigt för oss att jobba fram hur vi ska få ta del av intäkterna för sportens överlevnad.

Marjaana Alaviuhkola kommer parallellt att fortsätta sin tjänst som ordförande för Svensk Travsport. För att vara med i UET:s styrelse krävs att personen i fråga är ledare på sitt nationella förbund.

På mötet utågs även en ny generalsekreterare. Guillaume Maupas tar över den rollen efter landsmannen Jacques Chartier.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.