Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Åldras fort om det står tomt i 15 månader"

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Robert Bergh ska väcka liv i sin gamla träningsanläggning i Sundsvall. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Robert Bergh öppnar en filial på sin gamla hemmabana Bergsåker. Flera faktorer ligger bakom detta beslut.

Publicerad:

I mitten av november 2015 gick Robert Berghs flyttlass från träningsanläggningen i Töva, utanför Sundsvall, till Hajom i Västra Götaland. Sedan dess har Robert Berghs skapelse och framgångsrika camp utanför Sundsvall stått tom. Det var nära att sonen Nicklas Westerholm tog över gården, men efter att han nyligen bland annat blivit pappa för första gången valde Nicklas att stanna kvar i Hedemora. I brist på seriösa spekulanter har nu istället Robert själv valt att väcka liv i Töva-anläggningen igen.
– Det blir nog så att jag från och med mitten av februari kommer att stalla upp sju-åtta hästar där. Det är många faktorer som ligger bakom det beslutet.

Kan du förklara?
– Viktigaste biten är att liva upp gården igen. Ett ställe som står tomt i 15 månader åldras fort och nu ska vi göra något åt den saken. Jag kommer även ha konvalescenter där för ett fortsatt samarbete med veterinären Catarina Fischerström. Det är också aktuellt med några starthästar. Målsättningen är fortfarande att sälja eller hyra ut gården, då det blivit liv på den igen.

Vad Roberts hästar kan åstadkomma på Bergsåker och andra travbanor är känt sedan tidigare. I onsdags fick vi ett nytt bevis på detta när han skickade upp fyra hästar till Bergsåkers V86-tävlingar med resultatet två segrar samt lika många andraplatser!

När det gäller Roberts egen återhämtning efter ett på många sätt tufft 2016 vill han inte säga så mycket.
- Jag vill inte prata om några personliga saker, men jag mår bättre nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.