Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Så här laddad har han aldrig varit tidigare"

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Solör Stegg gör comeback när Romme anordnar V75-tävlingar på lördagen. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Årjängstränaren Kenneth Larsson har Solör Stegg (V75-4) tillbaka efter uppehåll. Elvaåringen har inte startat sedan i juli månad, det är det längsta uppehållet hästen haft sedan han kom till Sverige.

Publicerad:

– Jag har nog aldrig varit så här nervös, berättar Kenneth Larsson när vi inleder samtalet.

Solör Stegg fungerade inte lika fint i fjol som tidigare. Under 2016 blev det åtta segar på 16 starter. I fjol bara två segrar på tio starter och under sensommaren hittade man en inflammation i en kota.

– Han fick vila ett tag och sedan har uppträningen gått utan bekymmer. Hästen känns väldigt fin men han har aldrig haft ett så här långt uppehåll och jag är inte helt säker på var jag har honom.

I juni månad vann hästen på 24,8/3140 meter och har kapacitet som räcker mot hårdare motstånd än han möter idag.

– Det är klart att han normalt sett ska ses med segerchans, han möter ju enklare hästar än han brukar göra. Men man ska tänka på att han inte har startat på länge. Det snabbaste vi har kört är 28,5/1640 meter inne på Färjestad, snabbare än så vågar jag inte träna honom. Då var det knappt jag fick stopp på honom efter kurvan.

Hur har han känts under veckan?

– Jag körde lite snabbare intervaller igår och han kändes väldigt fin. Så här laddad har han aldrig varit tidigare. Det skulle kunna innebära viss galopprisk men med bara två hästar på volten borde det inte vara några problem, det där löser Torbjörn Jansson.

Tror du att han kan gå ut och vinna direkt?

– Det är klart att han kan vinna, det vikitigaste för honom är att han travar, då brukar han prestera. Men helt säker kan jag som sagt inte vara då han aldrig vara borta så här länge.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.