Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Aldrig varit så nervösa"

Foto: Matilda Öhrman/Mia Törnberg/TR Bild
Alessandro Gocciadoro tränar Magnus Jernemyrs och Johan Sjöstrands uppfödning Axl Rose. Foto: Matilda Öhrman/Mia Törnberg/TR Bild

Axl Rose höll för trycket när Europas högst doterade tvååringslopp kördes på söndagen. Till de svenska uppfödarnas stora glädje – och lättnad.
– Vi har aldrig varit så nervösa under ett lopp, säger Magnus Jernemyr som fött upp hingsten tillsammans med Johan Sjöstrand.

Publicerad:

Handbollsduon fanns inte på plats i Neapel, men följde förstås sändningen från Gran Premio Mipaaft Allevamento. Deras uppfödning Axl Rose (e. Love You) startade som favorit och visst motsvarade han spelarnas förväntningar. Segern togs på ett lika säkert som rejält vis och var värd hela 184.000 euro.
– Det var riktigt häftigt. Vi har haft egenägda hästar i både finska och danska derbyt, men aldrig varit så nervösa under ett lopp som nu, berättar Magnus Jernemyr.
– När Axl vreds ut såg man direkt att han hade övertaget. Kusken sade efteråt att han var jättenöjd och hade mycket krafter kvar i hästen.

Hoppas på start i Sverige

Söndagens storseger var sannolikt Axl Roses sista start för året. Härnäst väntar försäsong innan Alessandro Gocciadoros talang dyker upp på svensk mark nästa år. Åtminstone om uppfödare Jernemyr får bestämma.
– Jag förmodar att det blir vinterträning nu efter de täta starterna under senhösten, men sedan vore det jättekul om han kom till Sverige. Gocciadoro är ju inte direkt rädd för att starta utanför Italien så det är klart att man hoppas att få se honom här, säger Jernemyr.
– Jag tror att det finns en hel del utveckling kvar. Det är en rejäl häst som säkert behöver växa i den stora kroppen, men redan nu springer han väldigt fort. Jag tror att kusken sa att det gick 1.10 sista 400 meterna och att kunna trava i de farterna är ju väldigt bra.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.