Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alla ögon på Edge

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Edge Boko lämnade konkurrenterna. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Som bror till Amaru Boko kommer Edge Boko att ha ögonen på sig.
Men hästens inledning kan i alla fall ingen klaga på.

Publicerad:

Stig H Johansson har ett ämne i Wellino Boko-avkomman Edge Boko. Fyraåringen hade bakspår men kördes till ledningen av Erik Adielsson knappa 1.300 meter från mål och lämnade sedan konkurrenterna på upploppet på 1.15,5a/2.140 meter. Stig-Erik vann även med debuterande treåringen Fatima Boko (e. Zola Boko) och Scellino Luis.  
Sofia Österbergs Research fortsätter att skriva nya kapitel med sitt helstängda huvudlag. Syrran Susanne skickade hästen till täten varvet från mål, drog sedan bara undan och över mål var det så gott om luft ner till konkurrenterna att Rommekusken kunde kosta på sig att köra armen och körspöet i luften. Rekordet 1.11,9a/1.640 meter förra gången och nya medeldistansrekordet 1.13,4a den här kvällen var både imponerande och häftigt.
Lars I Nilsson har stallet i högform. Två segrar i V75 i lördags och ikväll blev det bland annat två V86-segrar. Mr Hot Shot var tvungen att korrigeras kort innan start, men gick som en klocka i loppet. Johnny Takter hittade perfekta ryggar sista varvet och femåringen klev enkelt undan. Lite senare spårade Vivo Per Lei runt om på övertygande sätt.
Johan Untersteiner inledde den favoritbetonade jackpotomgången bakom favoriten West Wing, som kunde smyga med perfekt från tredje ytter och snöpligt slå av en tapper Dumas Sand sista biten. Johans Rondine d'Amour hade tagit till sig genomköraren i kroppen och såg ut som "atombomb" i spets i ett stolopp. 
Markus Pihlströms Quick On The Draw gjorde en ”Research", men det så brukar hon ju göra. Erik Adielsson, som briljerade med en fyrling, lät henne dra på i 1.11-tempo upp till varvning och fuxan sedan aldrig i fara.
Stefan Hultmans Diego M.Boko och Örjan Kihlström satte punkt från andra ytter även om han fick sträcka på sig det han kunde för att hålla skrällen Twigs Voici bakom sig.
Hela 16.393 system prickade åtta rätt och utdelningen – 717 kronor – blev därefter. På sju och sex rätt blev det ingen utdelning vilket betyder dubbeljackpot på Solvalla och Bergsåker som delar på V86-värdskapet nästkommande onsdag. 

V86-raden: 4–10–9–6–4-10-3–3

8 rätt: 717 kronor.
7 rätt: jackpot.
6 rätt: jackpot.
Omsättning: 21.910.904 kronor.
Antal system: 694.255.
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.