Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Allaire: "Om två veckor kan det vara tvärtom"

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Bird Parker fortsätter att imponera. Tillsammans med Jean Philippe Monclin vann han Prix de Belgique.
– Han är som ett bra franskt vin, han blir bara bättre och bättre med tiden, säger tränaren Philippe Allaire.

Publicerad:

Bird Parker (e. Ready Cash) chockade de flesta genom att slå Bold Eagle i Prix du Bourbonnais i början av december för att sedan sitta fast med sparade krafter i Prix de Bourgogne. Den här gången tävlade han med skor runt om – för första gången sedan april 2015 – för att spara hovarna och nå maximal effekt i Prix d’Amérique om två veckor.
Någon preparéstyrning blev det dock inte. Efter att ha kommit iväg hyfsat från start fortsatte Jean Philippe Monclin att forcera framåt och efter att ha varit hängande i spåren i 800 meter kunde han ta över ledningen. Väl där fick han styra tempot som han ville.
– Planen var att han skulle öppna bra i volten för att tidigt kunna få en bra position vilket lyckades, säger tränaren Philippe Allaire.

"Som ett franskt vin"

På väg in i den sista kurvan kom Bold Eagle upp utvändigt och Franck Nivard såg ut att ha mycket att köra med – Bird Parker ville dock annat och kunde svara honom upploppet ned och vinna på 1.13,1/2 850 meter.
– Egentligen är jag inte överraskad att han vann. Senaste två gångerna han har mött Bold Eagle har han slagit honom och han är mycket bra i fas. Han är som ett bra franskt vin, han blir bara bättre och bättre med tiden. 

I fjol slutade Bird Parker oplacerad i Prix d’Amérique efter att ha varit fyra i två B-lopp samt tvåa i Prix Tenor du Baune. Nu riktas det större ljus mot hingsten.
– Man ska ha klart för sig att Prix d’Amérique är något helt annat. Den här gången var det vi som skrattade medan andra var besvikna, om två veckor kan det vara tvärtom. 

Då blir det ordinarie balans – barfota bak – igen.
– Framför allt så blir han snabbare från start då, just det momentet har han förbättrad kontinuerligt också.

Stallkamraten Charly du Noyer blev sjua – men det oroar inte Philippe.
– Rent preparé-lopp. Skor runt om och så. I Prix d’Amérique rycker vi skorna och allt på benen, det ser bra ut för honom också.

Fyra segrar samma dag

Allaire hade en sensationellt bra dag med tre segrar utöver Bird Parkers triumf.
– Jag är mycket stolt…stolt över mitt team: personal, ägare och inte allra minst Ready Cashs framgångar som avelshingst. 
Hela prispallen – Bird Parker, Bold Eagle och Readly Express – är efter Ready Cash.

På stallbacken strök Frédéric Sauque runt – mannen som syndikerade Ready Cash som avelshingst.
– Ni får vänja er vid att det är såhär det ska se ut, skrattade han.
– Visst trodde jag på bra resultat i dag, men att det skulle bli så här bra kunde man inte tro.

Philippe Allaire fick ta emot många gratulationer på stallbacken och – på svenska – svarade han Travronden:
– Inga problem, tack så mycket!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.