Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Allt fokus på Nuncio

Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden
Nuncio och Stefan Melander i årsdebuten. Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden

Sällan har ett V86-lopp med en förmodat överlägsen segrare varit så intressant som ikväll. Det handlar om Nuncios andra start i Sverige.

Publicerad:

Förväntningarna och spekulationerna inför Elitloppet tog plötsligt väldig fart för två veckor sedan. Stefan Melanders Nuncio årsdebuterade på 1.10,9a/1.640 meter, från dödens, utan att egentligen köras en endaste meter. Efter loppet såg Melander närmast chockad ut över det fantastiska intryck hästen gjorde. Nuncio var ju ”bara” grundjobbad, gick mer eller mindre ”träningsutrustad” och det såg ut som att att Stefan - om han så önskat - kunde kört under 1.10 om han velat.

Melander valde sedan att stå över den annars självklara matchningen i Kungapokalen och startar istället ikväll på Solvalla, ånyo över sprinterdistans, och mot ett motstånd som ser minst sagt enkelt ut. Tre av de sex medtävlarna (sedan Montgomery Hill strukits) kommer från Melanders eget stall.

Nuncio som har innerspår efter bilen var i Nordamerika känd som en startsnabb häst och Andover Hall-sonen förväntas leda från start till. Den stora frågan är i vilket riktning Stefan Melanders tankar går efter loppet. Det alla vill ha svar på är om han tänker ta ut Nuncio i Elitloppet som fyraåring, som han gjorde med sin Hambletonianvinnare Scarlet Knight år 2002. Scarlet kom då från andraplats i Kungapokalen, bakom stallkamraten Gigant Neo.

Stefan tar dock inte ut något i förskott och väljer att hålla låg profil inför loppet.

- Jag hade aldrig kört honom i lopp innan förra starten och jag vill gärna prova några starter till innan jag säger något. Det är alltid ett stort steg för fyraåringar att möta äldre hästar, säger Stefan Melander till atg.se. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.