Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Allt görs samma dag

Foto: null
Det nyss ibruktagna anmälningssystemet justeras.

Det tog bara en månad med det nya anmälningssystemet innan det blir föremål för justeringar. Den långa processen som omfattade två dagar från anmälning av hästarna till klar startlista görs om så att startlistorna blir klara samma dag som anmälan till loppet är.

Publicerad:

– Vi har varit öppna med att vi måste tillåta oss att göra justeringar och förbättringar i anmälningssystemet, vilket vi nu gör. Tillsammans med våra aktiva har vi kommit fram till att den långa anmälningsprocessen inte var gynnsam för någon. Vi har därmed kortat ner tiden och precis som med det tidigare systemet är anmälan klar under samma dag, vilket vi tror underlättar för samtliga, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson i ett pressmeddelande.

En av konsekvenserna med det nya anmälningssystemet var att programmen i vissa fall kom ut väldigt sent - typ en dag före tävlingarna. Om det har bidragit till att vissa omsättningssiffror blivit svagare - till exempel 13,2 miljoner kronor i totalomsättning på Jägersro i tisdags jämfört med 15,1 miljoner samma tävlingsdag ifjol -  är en obesvarad fråga, men aktiva har i vart fall kritiserat att i det nya systemet kräver mer tid, och även en form av ”ständig pass” gällande att bevaka pågående anmälningar, 

Så nu justeras det nya systemet enligt följande (pressmeddelande från ST):

Startanmälan flyttas till klockan 09.00 måndag-fredag.

Startanmälan görs normalt fem till sex dagar före aktuell tävlingsdag.

Korrigeringstiden tas bort.

Startlistor i bokstavsordning publiceras senast klockan 10.30 på travsport.se.

Komplettering, alltså den tid när körsvenner och ryttare bekräftar sina uppsittningar, görs från cirka 10.30 och avslutas 14.00 samma dag som startanmälan.

Precis som tidigare kan man vid ljus anmälan se startanmälda hästar och det är även i fortsättningen tillåtet med spår- och transportförbehåll. Till V75 på lördagar är det fortsatt startanmälan på söndagar men tiden ändras till 12.00. Kompletteringstiden blir som tidigare till klockan 18.00. De nya tiderna gäller från anmälningsdagen 27 januari och gäller tävlingar från den 1 februari 2016.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.