Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Almenäs lägger av

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Jessica Almenäs. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Trav-tv:s stora galjonsfigur – Jessica Almenäs – slutar med trav på TV4.

Publicerad:

Det är Expressen som avslöjar att Almenäs slutar som tv-ankare efter 14 år i rutan. Beslutet beror, enligt Jessica, dels på hennes situation som ensamstående tvåbarnsmamma, men även dels på grund av en allt annat än smärtfri relation mellan henne och ledningen på Kanal75.
”Efter min utmattning i höstas kan jag inte jobba som förut utan måste göra någon förändring. Jag är också ensamstående tvåbarnsmamma och det är inte möjligt att jobba alla helger längre”, säger Jessica Almenäs till Expressen och fortsätter:
”Jag och nya ledningen för Kanal75 har inte lyckats komma överens om en bra lösning, vilket innebär att jag, i nuläget, måste lägga travet åt sidan. Exakt hur diskussionerna har gått är en sak mellan mig och Kanal75.”
Jessica har jobbats som travankare framför kameran sedan våren 2002 och varit frontfigur i Vinnare V75, Elitloppet-sändningar, Tipslördag samt varit programledare för Stjärnkusken.
Bredvid travet har hon även blivit känd som programledare för Nyhetsmorgon, Let's Dance, Fotbollsgalan samt Kristallen.
”Det känns jättetråkigt och har inte varit något lätt beslut att ta, för jag älskar verkligen travsporten och mina kolleger jag jobbat med i sändningarna och jag vill inte stänga alla dörrar för framtiden. Med lite andra förutsättningar är det möjligt att jag kan komma tillbaka”, hälsar hon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.