Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Alsén slog till på hemmabanan

Foto: HANOLD/ALN
Olle Alsén fick jubla inför hemmapubliken på Gävle med M.T.Insider. Foto: HANOLD/ALN

Olle Alsén tog en bejublad hemmaseger på Gävle med M.T.Insider i Bronsdivisionen - på nya snygga rekordet 1.10,7a/1.640 meter.

Publicerad:

M.T.Insider (e.Offshore Dream) vann Klass I-försöket på den här dagen på Gävletravet i fjol och slog nu till i Bronsdivisionen. Alsén laddade bakom bilen från spår åtta och efter lite spetskörning klev han ner i rygg på Önas Igor, som passerade första 500 på 1.08,3 och varvet på 1.10,5. Det skulle sedan lösa sig perfekt för M.T.Insider som fick fritt in på upploppet och enkelt speedade till seger. 
– Det kunde inte kännas mycket bättre. Banan var fantastiskt fin och min häst gjorde det bra. Även om det var högt tempo kände jag mig aldrig orolig, sa Olle Alsén.

Erik Adielsson satt upp bakom Stefan Melanders Oceanic Clearance (e. Scarlet Knight) för första gången och fick full utdelning i ett försök till Diamantstoet. Ekipaget följde med i tredjespår med 850 kvar och med en fin spurt över upploppet kunde Oceanic Clearance ta sig förbi ledaren First Love Boko knappt men säkert. Segertiden 1.13,3a/2140 meter.
- En ruggigt fin häst att köra och hon kämpade hela vägen. Hon gjorde ett riktigt fint lopp, sa Adielsson i tv-sändningen. 

Adielsson var lika säker bakom Peter G Normans Autobahn (Broad Bahn), som han sände tidigt till ledning. Därifrån fick han dämpa en bit och i en snabb avslutning var det inget snack. Autobahn tågade undan till seger på lätta ben, två längder före Sete som var tapper i dödens. Det var Autobahns första seger i sin nya regi och tiden skrevs till 1.13,6a/2.140 meter.
- Senast blev det galopp och skillnaden var att jag skötte mitt jobb lite bättre i dag. Det kändes bra hela vägen, sa Adielsson som berömde både häst och tränare i vinnarcirkeln. 

Art Nökkve (e. Lome Kungen) tog sin andra inteckning i Gunnar Wallbergs Minne för sin formstarka kusk och tränare Håkan Skoglund. Med 1.200 kvar sände Skoglund framåt från tredje utvändigt och landade 400 meter senare i dödens, för att ta över ledningen 250 meter senare. Därifrån hade Art Nökkve inga problem att hålla undan före Bilbo B.S. som stod för en stark slutrunda. Tiden för Art Nökkve blev 1.24,3 - precis som vid fjolårets triumf. 
- Han tappade rytm 1100 kvar när Ohlssons galopperade en bit framför, men han redde ut det och sedan var det ganska lugnt. Får han vara frisk framöver så hoppas jag att han ska kunna kliva upp i eliten, sa Skoglund. 

Firma Daniel Redén och Örjan Kihlström noterades för en V75-dubbel. I Silverdivisionen stod Kihlström för en perfekt styrning bakom kapable sexåringen Whitehouse Express (e. Yankee Glide). När Tommi Kylläinen dämpade tempot med ledaren Regent Zet styrde Kihlström på från kön med 1500 kvar och tog över ledningen av bara farten med dryga varvet till mål. Med en snabb avslutning blev sedan segern mycket säker. 
– Jag hade inte väntat mig att få överta ledningen, sedan blev det enkelt och han hade en hel del sparat i mål, kommenterade Kihlström.

Då hade Örjan redan vunnit med Floyd P.Boko (e. Cantab Hall) som höll för favorittrycket i sin Klass I-debut. Men vägen till seger var inte spikrak. Den femårige valacken var inte nära ledningen från springspår och landade i stället i dödens med 1.400 kvar, utvändigt om Frisco Flame, som öppnat i 11-tempo till spets. Därifrån visade sig Floyd P.Boko starkast, som vann med en halv längd före en tapper Frisco Flame och bra spurtande Dinozzo Yamoz. Tiden nya rekordet 1.14,0/2.140 meter.

Den rätta V75-raden blev 6-12-2-11-10-8-8. V75-utdelningen med jackpottmiljoner i potten landade på 45.120 kronor för sju rätt, sex rätt gav 225 kronor, och 20 kronor för fem rätt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.