Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amatör-SM till Malin Viklund: "Pricken över i:et"

För första gången sedan 1991 gick segern i Amatör-SM till Umåker. Och det var Malin Viklund, bakom Mellby Entre, som gjorde det.
– Jätteskönt att få sätta dit pricken över i:et, säger Viklund efter fullträffen på Åby.

Publicerad:
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Malin Viklund är årets vinnare av amatör-SM. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Bottnas Ambassadör vann spetsstriden före favoriten Frances Yoda och längre ut kom Malin Viklund och Mellby Entre som fick överta kommandot i första sväng. 
– Han fick kliva iväg som han själv ville och jag var förvånad att jag fick ta över så enkelt. Jag trodde det var andra som skulle vara med och köra om det, sa Viklund efteråt i TV4-sändningen. 

Första 500 meterna öppnades via 1.12,6 m men sedan fick Viklund dämpa rejält och varvet gick via beskedliga 1.17,5. 
– Det kändes jättebra att jag fick pulla upp som jag fick göra. Han var pigg och glad och klippte med öronen.

På sista långsidan skärpte Viklund tempot med Everest Sisu i dödens och de två täthästarna fick en liten lucka ner till de övriga ekipagen. I en snabb avslutning gick Mellby Entre undan till en ohotad seger och Malin Viklund kunde höja pisken i skyn över mållinjen. Segertiden blev 1.14,4a/2140 meter och SM-titeln var ett faktum för en Umåkers Malin Viklund som var jublande glad efteråt.
– Det är jättehärligt. Man har varit med och kört Wången Cup-finaler och lärlings-SM, att äntligen få sätta dit pricken över i:et är jätteskönt. Det är min största seger.

Femårige Mellby Entre (e. Going Kronos) tränas av Markus Pihlström. Tvåa i mål blev Everest Sisu som fullföljde bra efter en fin styrning av Elisabeth Lundholm. Frances Yoda med Jörgen Åsén fick luckan försent från tredje invändigt men gick bra till tredjeplatsen.

Senast en Umåker-kusk vann Amatör-SM var 1991 då Torbjörn H Karlsson segrade med Myshkin.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.