Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amatörens dröm slog in

Foto: null
Catarina Norqvist tog sin första rikstotoseger.

För fem år sedan var hon med i programmet ”Hjälp på traven” i TV4, där Roger Walmann agerade lärare. I går tog Umeåamatören Catarina Norqvist sin hittills största seger i ett klass I-försök på Umåker!

Publicerad:

Det var några år sedan som TV4 satsade på travserien ”Hjälp på traven”, där Roger Walmann i ett halvårs tid försökte förbättra resultaten för trion Catarina Norqvist, Claes Eskilsson och Per C Johansson. Under ett antal lördagar visades avsnitten och Catarina Norqvist är fortfarande nöjd med att hon ställde upp.
– Jag körde väldigt fina hästar hos Roger och det gjorde att man knöt näven ännu hårdare. Jag fick också fler redskap i lådan och utökade kontakter inom travsporten tack vare TV-serien, berättar Catarina, som under inspelningen även tog sin känslosammaste seger hittills.

Det var Van Gogh som segrade i ett vanligt lopp i Lycksele.
– Jag hade satt väldig press på mig själv och det blev också mycket uppmärksamhet med anledning av TV-serien. Så därför var just den segern känslomässigt väldigt stor för mig. Den går aldrig att överträffa.

I november förra året segrade Catarinas Coal Trader (e. Sugar Trader) i ett så kallat ”Lördagslopp” i Eskilstuna med 100.000 kronor i förstapris. I går kväll blev det lika mycket in på kontot och den här gången handlade det om ett klass I-försök. Även om det inte var under en lördag så är därmed Coal Trader kvalificerad för V75-finalen på Solvalla den 26 november.
– Det har varit något av en dröm för mig att ha en häst på Solvalla i en V75-final. Allra helst vill jag starta under Elitloppshelgen, men det här blir en bra början.

Coal Trader tog i går tredje raka segern och var riktigt bra i detta långlopp.
- Det kändes jättekul och hästen var oerhört tapper. Jag är en extrem känslomänniska och brukar stå och smågrina när andra hästar gör bra insatser. Nu hade jag plötsligt en egen som presterar på det här sättet.

Vad tror du Roger Walmann säger nu då du vunnit ditt första rikstotolopp?
– Det är väl tveksamt om han ens noterat det. Jag tycker hur som helst att det gått rätt skapligt för mig på sistone. Alla hästar är ju uppfödda här på gården de flesta kommer till start. Jag försöker göra mitt bästa i varje steg och moment under deras liv. Det är den filosofin jag tillämpar. Jag är inte heller någon som köper och säljer hästar på löpande band. Nej, det är inget för mig.

Blir det något firande i kväll?
– Några kompisar har ringt och de ska komma hem till mig och laga mat. Så det blir säkert en väldigt god middag och även lite bubbel.

Låter som en bra idé - dagen efter storsegern.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.